Wednesday, February 28, 2007

Appi, hurraa, diskrimineeritakse!

Read my lips: Amnesty International on idiootidest koosnev organisatsioon ja esimesena väärt seda, et neilt endalt inimõigused ära võetakse. Kui pole arstitõendit, et sul on õigus olla süüdimatu ja loll, siis ei peagi sulle mingid õigused laienema. AI, iseenesest ju hüva ja humaanse eesmärgiga organisatsioon, kukutas ennast kolaki viisentaalide ja muude jobude tasandile. Palju õnne, sittusite ennast pöördumatult täis.

Keeleinspektsioon represseerib? Väga hea. Eestis ongi üks korralik repressiivorgan puudu, mis igasugused tolvanid ja liiga õhku täis läinud konnad kolaki maa peale tagasi tooks. KAPO vennad ju võivad kah vahel mõnele retsile pasunasse sõita ehk kuskil keldrikongis kellegi sõrmi sahtli vahele taguda, aga kaugeleulatuvaid tagajärgi sellel pole. Igast tiblad ongi liiga ülbeks läinud ja tarvis on neid natuke utsitada. Tiblade all ei pea ma kaugeltki silmas kõiki slaavlasi, vaid mõtlen siinkohal konkreetselt ja ainult neid tüüpe, kes ise sittagi teha ei viitsi, keelt põhimõtteliselt ei õpi, mölisevad, kui diskrimineeritud nad on ja koogutavad nii Putja kui kohaliku künka poole, et oma laisk perse teenimatult mõlemalt poolt saadud hüvedest paksuks õgida: neid, õnnetuid, ju ahistatakse! Jah, Vasja, just sind mõtlen! Krt tüübid ütlevad sedasama, mis ma eelmises lauses, ju isegi. Mäletate seda momenti, kui sõber Dima käis karja koomikutega Keeleinspektsioonis tsirkust tegemas? Vot sealsamas üks tema trupist ütleski umbes nii: ’venelane on hea olla: kui me ei saa mida tahame või kui keegi meile mingeid nõudmisi hakkab esitama, paneme kohe kisama, et meid diskrimineeritakse ja saame ikka mida tahame. Aga katsugu eestlased!’ Sad but true. Nigu ämeerikas juba, ainult rassi asemel on rahvus. Ääremärkusena, minu lugupidamine Klenskile. Tüüp räägib eesti keelt paremini, kui enamus eestlasi ja naljasoont on tal kah rohkem kui kõigil ülejäänud poliitikutel kokku. Ma ikka huviga ootan, millise toreda atraktsiooni ta järgmisena välja mõtleb. Siuke Žirinovskilik tüüp, aga ohutum ja lõust ei ole kah nii hirmuäratav Okei, see selleks.

Aga oma keelekursuste jutuga võite küll kurat otse Vladimir Vladimirõtši juurde minna. Fakk, ma tean ise hulka venelasi (ja ukrainlasi ja valgevenelasi), kes ilma igasuguste kursusteta suutsid keele selgeks õppida, sest nad TAHTSID. Just, soovisid. Ise. Sest nad tunnevad ennast eestimaalastena ja peavad riigikeeleoskust elementaarseks, isegi kui neil seda otseselt tarvis pole. Et ükski loll ei tuleks nüüd ütlema, et oih, noortel on ikka võimalik, vanadel ei ole: kõik ei ole neist kaugeltki mitte esimeses nooruses. Raskem, jah, on muidugi, mida vanem oled, aga seda suurem lugupidamine. Piss off, küsimus on ainult tahtmises ja viitsimises, mitte rahas ega vanuses.

Ja kui nüüd mingi taksist, kes ometi saab ameti tõttu kogu aeg keelekeskkonnas olla, tuleb ütlema, et ei saa hakkama…fakk, kuidas sa liikluseeskirja selgeks suutsid saada, ah? Suutsid ikka? Kui jah, siis on teatav õppimisvõime olemas ja on võimalik küll keel kah selgeks (või vähemalt selgemaks) saada. Mu kadund vanaema altnaaber põdes lapseeas meningiiti ja tal oleks iga õigus mitte olla õppimisvõimeline, aga näed: ikka tönkab eest keelt ja paremini kui keskmine delfi kommentaator. Tema vend, kes ei põdenud meningiiti, valdab perfektselt. Ema natuke kehvemini, aga ikkagi korralikult. Neil kah pold raha kursusteks, sest salaviinaga hakkasid nad äri tegema ja rängemalt jooma alles siis, kui keel selge. Prioriteedid paigas järelikult, eksole. See, et taksistil ilmselt kerija konfiskeeriti ja enam ei saa inimestelt piisavalt palju pappi kätte, pole Keeleinspektsiooni asi. Küll aga on nende asi see, kui keegi raisk smetaanat, sviniinat ja gavnoo teenust pakub. Keeleinspektsiooni õigusi ei tuleks mitte piirata, vaid hoopis volitusi juurde anda ja Amnesty International võib kisada palju tahab, sest lollikarja kisamist ei ole kohustatud keegi tõsiselt võtma. Parem üldse kogu küngas praegustest jobudest puhtaks teha ja KI tüübid sinna panna. Esteks on neil munad (või siis vägevad munasarjad, et ma nüüd siin sooliselt kedagi ei diskrimineeriks) ja nad ei karda seda ka näidata. Teiseks on nad rasket tööd teinud ja leiaksid riigikogus priske papi peal (krt nende praegune palk on mõnitamine) ausalt väljateenitud puhkuse. Kusjuures, isegi kui need tüübid logeleksid ja enamuse ajast puhvetis aeleksid nagu praegune koosseis, saaks riik ikka umbes miljon korda efektiivsemalt juhitud. Ei usu? Siis olete lihtsalt lollid. Vaadake kasvõi KI struktuuri. Keegi näeb seal 'arendusosakonna juhataja asetäitja kohusetäitja teise raamatupidaja kolmanda sekretäri abi'? Mina ka ei näe. Sest seda ei ole. KI ruulib. Rohkem tegusid ja karme otsuseid, eestlased ongi ilged wussyd ja igast tolvaneid peabki pigistama, enne kui lõplikult ülekäte lähevad. See, mis juhtub, kui inimesed lõplikult ülekäte lähevad, on selgelt näha praegusest valimiskampaaniast. On siis ilus pilt vä?

Ilmar Tomusk valgustatud monarhiks, Leho Klaser suurvesiiriks ja Johannes Aaviku (kes tuleb ühtlasi kuulutada rahvuspühakuks) monument tinasõduri asemel Tõnismäele!

Uue valitseja Ilmar I Targa esimene ukaas peaks käima selle kohta, et kõik, kes ei ole spetsialistide poolt düsgraafikuks tunnistatud, aga kirjutavad ikka ’autosi’, ’kivisi’ ja ’pikkad’, on järelikult emakeeletundidest poppi teinud, mistõttu tuleb neile määrata 50 vitsahoopi ja paranduslik töö mõnel riikliku tähtsusega objektil.

EDIT: Kui te ikka kahtlete, et Tomusk oleks Eesti kunnina tegija, siis lugege seda.
Ja haruldast looma, nimelt eesti keelt oskavat tiblat, võite imetleda lugedes kommentaator Zebra repliike.



No comments: