Tuesday, February 20, 2007

Head vastlapäeva!

Raisk, ma olen täis positiivsust. Täna on üks neist helgetest päevadest (ärge küsige miks just täna, lihtsalt on ja kõik), kui mulle näib, et maailm on üldjoontes kaunis koht, inimesed on kenad, Postimees ei aja iiveldama, liivatamata tänavatel korduvalt perselikukkumine ei tekita tahtmist linnaviletsusele pommi alla panna ja bussis kõige kaugema vaba istekoha poole spurtides ülehelikiirust arendavad tädikesed ei pane serbohorvaadi keeles roppusi pomisema, isegi kui oma ribid valusalt vastu pinginurka ära oled löönud. Tahaksin oma positiivsust jagada ja anda hulgaliselt häid mõtteid, kuidas elu ilusamaks ja kvaliteetsemaks muuta. Palun, siin nad on.

Onu Johni 10 nõuannet, kuidas parandada oma elukvaliteeti, olla õnnelik ja saavutada edu.

  1. Boonusnõuanne, ekstra vastlapäevaks: olge kelgutamisega ettevaatlikud. Ilma vastava kaitseriietuseta muudab see kindlamalt invaliidiks kui kirvehoop pähe. Ekstra polsterdage sabakont. Selle peale kukkumine on kuradi valus.
  2. Lugege Vana Testamenti. Esiteks peaks iga tsiviliseeritud inimene olema kursis Issanda Jumala seiklustega ja teiseks annab see võimaluse tunnetada, et enamuse teadaoleva ajaloo jooksul on inimkond pidanud seisma palju õudsemate valikute ees kui meie eelseisvatel riigikogu valimistel.
  3. Kui te plaanite autot soetada ja ootate uusi väljakutseid, siis ostke mõni vähemlevinud mark, näiteks Alfa Romeo, soovitavalt vanem ja mõnevõrra seisnud. See annab teile hiilgava võimaluse suhelda paljude meeldivate inimestega varuosa- ja remondifirmadest, kellest 9/10 väidavad, et a) sellist automarki ei ole olemas; b) varuosi saab ainult valmistajatehasest läbi Uganda, Zimbabwe ja Mosambiigi vahendajafirmade ja c) läbipõlenud pirni armatuuris tuleb vahetada ainult koos uue paneeliga (kuigi pirn maksab viieka igas suvalises bensujaamas).
  4. Asuge tööle ajakirjas ’Just’. Ajusaagim (või Kruuda?) vajavad elurõõmsat inimest (jah, just Sind) ja võimaldavad tal ohjeldamatult vippidega läbustada. Ainsaks nõudmiseks on suutlikkus pärast sellest mingi võimalikult häbematu soga kokku kirjutada, kusjuures ei faktitäpsus ega objektiivsus ei oma mingit tähtsust ja pigem isegi ei ole soovitavad. Tsiteerides klassikuid: carte blanche ja kilode kaupa marineeritud silmusid tulevikus garanteeritud. Kui õnnestub välja kaubelda ka igahommikune alkaseltzer osana töötasust, siis ilmselt paremat pakkumist ei ole võimalik leida. Kui just Eesti Energia või Eesti Raudtee teid juhuvaliku korras nõukogu liikmeks ei värba. Aga see on veel ebatõenäolisem kui viis korda järjest bingoloto jackpot võita.
  5. Uskuge reklaami ja võtke SMS-laenu. Soovitavalt mitu korda. Kuigi protsent on röövellik, ei ole see ometi kallis hind võimaluse eest tunda ennast täisväärtusliku tehnoloogiaühiskonna liikmena. Vaid mingid mõttetud fossiilid (nagu kahjuks ka siinkirjutaja) kasutavad mobiiltelefone ainult helistamiseks.
  6. Käige kõigi erakondade kampaaniaüritustel. Kuna pohmakaga inimene on tigedam ja lolli jutu suhtes ülitundlik, siis ongi mõistlik teravama elamuse saavutamiseks eelmisel õhtul nina täis võtta ja laekuda sinna korralike jääknähtudega. Lisaks peaparandusele ja õgimisele on endless fun küsida selle udu vahele, mis vanatädidel pisara silmanurka võtab, konkreetseid küsimusi valdkonna kohta, milles te ise olete spetsialist ja mille kohta vali-mind-meestel ei saagi ei teadmisi ega mingeid mõistlikke programmilisi seisukohti olla ja siis jälgida tüüpide vingerdamist ja kokutamist. Lisaboonusena saab koju viia seljakotitäie suurema või väiksema rakendusväärtusega suveniire.
  7. Kui tahate ennast taas nooruslikuna tunda, veetke päev mõnes suuremas kaubanduskeskuses või selle ümbruses. Püüdke liituda mõne noortekambaga, aga säilitage ettevaatlikkus. Kuulake ettevaatlikult maad, kas konkreetne kaubanduskeskus kuulub teie poolt valitud grupeeringu chillimis/hängimisterritooriumile või on tegemist kutsumata külalistega. Kui nii, siis mõelge hoolikalt järele, kas teie adrenaliinivajadus on rahuldatud. Kui ei ole rahuldatud, siis on tõepoolest mõistlik jääda sissetungijate poolele: on väga tõenäoline, et mõne aja pärast laekuvad pärisomanikud ja avaneb võimalus ohtralt molli saada. NB! Mitte mingil juhul ei tohi paluda ühelgi noorel daamil oma jopet allapoole tõmmata või pakkuda oma kampsunit põhjendusega, et neerupõletik on kole haigus ja miinus kahekümnega palja ihu puhul kerge külge hakkama. Sellega reedate te otsekohe, et ei oma piisavalt respekti ja feimi kuulumaks eliitinimeste hulka.
  8. Unustage oma isiklik arvamus, kui teil see on. Esiteks on arvamine mõtlemine ja mõtlemine on töö. Teiseks annavad kvaliteetajakirjad (Kroonika, Just) ja kvaliteetportaalid (rate.ee) selged suunised, millised on need õiged mõtteviisid, mis tagavad edu, õnne ja aktsepteerituse tänapäeva ühiskonnas.
  9. Tehke endale üllatus: täitke tuludeklaratsioon ja vedage sõbraga kihla, kas viimasel lehel ilmuv number on pluss- või miinusmärgiga. Negatiivse tulemuse puhul ei maksa siiski meelt heita: ärge unustage, et Eest Vabariigi Maksu- ja tolliamet on vaatamata talle omistatud kurjusekantsi võrdkujule heategev organisatsioon, mis maksab pankade võlaorjuses siplevatele ausatele kodanikele kord aastas valuraha.
  10. Naeratage kõigile vastutulijatele. Kui hästi läheb, hakatakse teid kiiresti idioodiks pidama, mis omakorda annab tunnistust sellest, et te olete ainulaadne ja eriline.
  11. Ja viimaseks, tehke head. Kõigile. Valimatult. Laske mormoonid külma talve käest sooja tuppa. Aidake vanainimene üle tee, kas siis kui ta seda ei soovi: ta lihtsalt ei tea, mis talle hea on. Ärge saatke tooteesitlejaid telefonis persse, vaid lubage likviidsusprobleemide lahenedes otsekohe ühendust võtta ja kogu nende kaup ära osta. Ärge andke noorukitele suitsu ega parmule kahte krooni, sest kopsuvähk on ravimatu ja alkohol paha. Aidake inimestel vaksalites kotte kanda ja ärge pahandage, kui nad politsei kutsuvad ning need teid raudu panevad ja pokri pistavad: nad lihtsalt ei mõista teie häid kavatsusi. Saatke käesolevad juhised kõigile oma sõpradele, koos palvega saata need edasi oma sõpradele ja sõprade sõpradele ja nii edasi. Tänage viisakalt, kui nad tulevad ja teile spämmimise eest korralikult tappa annavad: ei ole midagi kaunimat, kui südamest tehtud tegu!

Kaunist ja edukat elu teile.

No comments: