Wednesday, February 14, 2007

Õudne tõbi on valla pääsenud: Edgari Üledoos.

Hoidke alt, linnugripp, AIDS ja kopsuvähk!
John Smithi diagnostikakeskus on tuvastanud uue ja äärmiselt ohtliku haiguse, mis Eestimaad laastab. Värisege, õnnetud: Redundantia Immodicus Edgari (RIE) ehk Edgari üledoos on hullem kui katk ja tuumasõda. Need tapavad vähemalt korralikult ära. Teadusajakirjas ’Postimees’ avaldatud representatiivsel valimil tehtud uuringu järgi on nakatunud juba vähemalt 25% Eesti täiskasvanud elanikkonnast (Postimees/EMOR, 2007). Märke uue sündroomi avaldumisest on olnud juba aastaid, esimene suurem avalikkuse huviorbiiti jõudnud haiguspuhang vallandus mõne nädala eest Kallastel, viimane tõsisemate tüsistustega teadaolev juhtum oli Paldiskis, aga kuna pädevad organid ise juba ammu RIE raskekujulist vormi põevad, on ennetustöö seni olnud null ja nakkuse leviku tõkestamine nüüdseks juba ülimalt keeruline, kui mitte võimatu.

Päritolu:
Selle seni selgusetu etioloogiaga raske haiguse esimeseks tuvastatud kandjaks (ja kelle järgi haigus ka nimetatud on) on keegi Edgar Savisaar, kes arvatavasti korjas haigustekitaja külge Venemaa avarustest, kus igasuguseid koledaid tõbesid ringi hiilib. Andmete hoolikas analüüs võimaldab püstitada hüpoteesi, et Edgar ise põeb haiguse muteerunud vormi, mille peamisteks sümptomiteks on haiglane tung ronida võimupositsioonile, valitseda masside üle, poseerida rahahunnikute ees, süüdimatult valetada ja mahhineerida ning lihaskrambid, mis ei võimalda kõverdada nimetissõrme ja keskmist sõrme (see sümptom esineb raskekujuliselt ka nakatatud H. Lengil). Kindlasti kaasneb haigustekitaja muteerumisega ka üleloomulike võimete omandamine, kuna
a) inimesed neelavad vaatamata kõigele kogu selle möla alla, mis ilma ise haigestumata või telepaatilise mõjutamiseta ei oleks võimalik;

b) ilma paramentaalsete võimete rakendamiseta ei annaks keegi Edgarile riigi rahapaja võtit (kui ta just ei suuda muuta oma kehakuju- ja olekut ning tungida sisse vähimastki praost, mis pole ka võimatu: mutatsiooni ulatus on seni selgusetu) ;

c) haiguse suunatud ja eesmärgipärane levitamine ei ole tavainimesele võimetekohane.

Kliiniline kirjeldus ja diagnostilised juhised.
RIE kliinilises pildis domineerivad kriitikavõime alanemine, mäluhäired, reaalsustaju kadumine, elementaarsete loogikareeglite eiramine, võimetus eristada teisi infoallikaid ja sõnumeid Edgari omadest, düsleksia ja düskalkuulia kujunemine, rohelist värvi esemete fetišistlik silitamine (prügikastid, keskerakondlaste näopildid), raskematel juhtudel esineb vastupandamatu tung astuda Keskerakonda, kontrollimatu agressiivsus punaste ja kollaste esemete (nt. valgusfooride klaasid, tuletõrjeautod) vastu. Iseloomulik on haiguskriitika puudumine ja problemaatika eitamine ning isegi uhkustunne oma haiguse üle. Kindla diagnoosi jaoks peab kesksena eksisteerima veendumus Edgar Savisaare kõikvõimsusest, ilmeksimatusest ja kõigi positiivsete sõnumite ja saavutuste omistamine talle. Infotöötlus on selektiivne ja esinevad väljakujunenud kinnisideed, mille vaidlustamine toob enamasti kaasa agressiivsuspuhangu.

Vältimine ja ravi.
Tõestatult efektiivseid ravimeetodeid seni veel ei ole, kuid haiguse vältimine on teatud ebamugavustega leppides siiski võimalik. Mõned juhised:

a) Isoleerige ennast meediakanalitest. Teleka ja raadio saab maha müüa, ajalehtedel on teatav kütteväärtus.

b) Ärge kõndige raudtee ääres ega sõitke rongiga.

c) Õppige uuesti lugema. Võtke aabits ja veerige kokku sõnad ja laused, ilma ühtegi tähte või sõna vahele jätmata. Töötage läbi terve aabits. Õppige tekstid pähe. Laske spetsialistidel tulemust kontrollida ja hinnata.

d) Õppige uuesti arvutama, eriti soovitav on keskenduda jagamistehetele. Kasutage selleks numbreid 1.3 miljonit, 10000, 25000, 8000, 76 miljardit. Kontrollige tulemust arvutil. Korrake menetlust veendumaks vastuste õigsuses.

e) Metsas, prügi välja viimas ja fooriga reguleeritud ristmikel on esialgu soovitav käia koos spetsialistiga, kes hindab rohelise värvi mõju ja haigestumisriski

f) Hoidke silmad lahti ja põgenege inimeste eest, kellel on nimetissõrm ja keskmine sõrm püsti: need on juba nakatunud äärmiselt ohtlikud indiviidid.

Järgides neid lihtsaid juhiseid, on võimalik haigestumist ära hoida. Olge ettevaatlikud! Seni on teada vaid üks osaline paranemisjuhtum (patsient Mikser, Sven), kõigil teistel juhtudel on RIE läbipõdemisega kaasnenud tüsistused, mis on hullemadki kui haigus ise (näiteks patsient Klenski, Dmitri). Nii et palun hoidke end. Elementaarsete ettevaatusabinõude eiramise korral võib juhtuda, et 4. märtsiks on haigestunud juba üle 50% valimisealistest elanikest ja siis tuleb veel nakatumata inimestel hakata üle lahe ujuma (Edgar sulatab kiusu pärast lahe pealt jää ära selleks ajaks) või minna Lätti asüüli taotlema. Ja kiiresti, sest kui kohe peale valimistulemuste selgumist punuma ei pista, on lõpp. Kõik. Finito. Haigus murrab meid kõiki.

No comments: