Tuesday, November 6, 2007

Elu läheb aina kaunimaks

Pole enam ammu midagi öelnud. Vahepeal muidugi oli ka suvi ja normaalne inimene istub sel ajal mätta peal ja trimpab õlut, mitte ei vedele umbses ruumis arvuti taga. Jah, ma tean, et läpakad on olemas, mul on ka, mis siis. Aga esiteks ma vihkan läpakaid nende ilgelt ebamugava klaveri pärast (päris viitsingi sinna hakata eraldi klaviatuuri külge panema) ja teiseks, miks ma peaksin nagu õige popp ja noortepärane kodanik (mida ma ei ole) igal pool seda kasutut paari-kolme kilost kamakat kaasas vedama. Mul on kotiruumi otstarbekamaltki võimalik kasutada. Jah, loomulikult, näiteks sinna õlut pannes, mis te siis arvasite? Ja muidugi, ma pole lihtsalt viitsinud midagi kirjutada.
Mitte, et ei oleks millest. Uudiseid, eriti halbu uudiseid, on ju sitaks. Mida, kolm sõravolinikku kisavad silmad punnis, kuidas me siin vähemusi ahistame. Teema missugune.
Onu eehvraim käib ulgumas, et kõik eestlased on miljonite kaupa juute mättasse löönud. Okei, tema humoreskid holokausti teemal on juba habemega ja keegi ei viitsigi enam neile eriti reageerida. Sedakorda läks ta õnneks Moskvasse ulguma; kui taat oleks jälle kord siin kahel käel vastu võetud ja tema haige inin lõpuni kuulatud, oleks küll piinlik olnud. Ammu oleks aeg vend rahvus(te)vahelise vaenu õhutamise eest Eestis ebasoovitavaks isikuks kuulutada.
Kapo kotib rahvaliitlasi. Lõpuks ometi! Kui villu ja ester pokri pannakse, oleks kõpuks võimalik siirast üldrahvalikku rõõmu tunda. Saaks öelda, et algatus on tehtud, 2 down, 2000 to go. Sest vähemalt niipalju on igast võõra vara ebaseadusliku omandamise paragrahvi rikkujaid eesti poliitikamaastikul kindlasti. Küll jõuab järg ka teiste parteide ja nende pättide kätte. Tegelikult peaks kohe ühe vangla juurde ehitama, või kaks. Finants ei ole probleem: kui villult, estrilt ja teistelt töllidelt nende ebaseaduslikult kooritud mant (ma mõtlen seda osa, mida nad ei ole jõudnud läbi lüüa ehk maasse peitu kaevata) ära võtta, võib hea mitu vanglat ehitada, sinna mitmekümneks aastaks personali palgata ja Tallinn-Tartu maantee kah ühe jutiga valmis teha. Kasu missugune. Aga mis kasu ja kellele on villust praegu? Mitte vähimatki ega mitte kellelegi, kui ajakirjandus välja arvata, ja nemad ei loe. Õppigu ausal teel uudisteks materjali koguma. Talutav arv kordi, mis villut meedias veel näidata võib, on null. Üle selle on kuritegelik, sest enamus inimesi jäävad juba ainuüksi tema nägemisest haigeks, aga kui ta veel suu lahti teeb ja vinguma hakkab, on see tervisele sama kahjulik kui ludwigi angiin. Ah et kui ei näidata, siis me ei teakski, mis ta tegi? Jama. Tuleb ainult öelda, et 'Varga-Villu pandi lõpuks pokri'. End of story. Kõik teavad ammu, mida ta tegi ja kui rõve ta lõust välja näeb, aitab küll. Natuke rohkem või vähem lolli iba tema suust ei informeeri enam kedagi. 'Kusagil struktuurides on kallutatud jõud' on juba klassikaks saanud, tema kole nägu kõik ära väsitanud, pole rohkem tarvis. Väike uudisnupuke ja punkt.
Nashi brigadir asus dieeti pidama. See on hea. See on tervisele väga kasulik. Palju kasulikum kui Tõnismäel külmetada, arvestades hetke klimaatilisi tingimusi. Järgmiseks võiks veel joomise ja suitsetamise maha jätta (mis on muidugi palju raskem) ja siis ühe jutiga juba ka lolli möla maha jätta (mis on veel hoopis raskem) ja asuda lõpuks endale ausa tööga leiba teenima. Soovin edu.
Tibi pani seitsesada kilo vasakule. Phäh. See on ilmne küündimatus, arvestades tema poliitkarjääri pikkust. Lisaks jäi ta vahele, mis on veel ilmsem küündimatus, ja sunnitakse seda veel tagasi ka maksma. Piinlik. Kes näiteks etsilt või villult midagi tagasi on nõunud? Ei maksa ikka liiga väikestes mastaapides ette võtta, tuleb kohe seitsme-kahekskohaliste summade kallale minna. Kui ise hakkama ei saa, tuleb kogenumate tegijate käest abi küsida. Polegi ju vaja kaugelt otsida: Siim on kindlasti heal meelel nõus mentoriks hakkama.
Ansip oli kommunist. So fucking what? Vähemalt viiskend prossa praegustest bossidest oli ja teine viiskend prossa niuksus parteipoe ukse taga, kuna neile sooje kohti ei jätkunud lihtsalt. Nüüd on tähtsust täis, et 'meie ei olnud funktsionärid'. Piss off, sitad mehed olite, oleks võimalust olnud, küll oleksite olnud kah. Ansipi andestamatu tegu seisnes selles, et ta ei suutnud lolle elajaloomi ja usbekke ja tadžikke taltsutada, vaid lasi neil ilmsüüta tudengite kallal vägivallatseda. Selle eest tuleks küll mõni kuu ühiskondlikku kasulikku tööd mõista. Vara pole mõtet konfiskeerima hakata, kui teda villudega koos vangi ei pane, koorib rahva seljast uue asemele, kus selle kahju ots.
Aga üldiselt, mis ma vingun, kõik ju tõuseb, areneb ja suureneb. Hinnad näiteks. Kui kolmveerand rahvast nälja ja külma kätte sureb (peavarju võtavad ju pangad endale) , olemegi paugust juroopa viie rikkama riigi hulgas. Ja ongi jälle ilus elada. Vähemalt neil, kes hinge on jäänud.

No comments: